23948sdkhjf

Nu står det klart: Atria flyttar från Malmö

Flyttar produktionen från Malmö till tre olika orter.

I februari meddelade Atria att de har för avsikt att flytta produktionen bort från Malmö. Nu står det klart att omstrukturering blir av och att den produktion som idag sker i fabriken i Malmö inte bara ska flytta till Atrias fabrik Sköllersta som tidigare sagts utan även till Atrias anläggningar i Moheda och Hansted i Danmark.

Idag jobbar totalt 160 personer på anläggningen i Malmö som efter flytten kommer att säljas vidare. Genom att minska antalet anläggningar hoppa Atria kunna säkra sin konkurrenskraft och samtidigt minska sitt klimatavtryck.

– Förhandlingar med fackförbunden är nu avslutade och Atrias styrelse har tagit till sig deras krav. Den här investeringen möjliggör långsiktig verksamhet för Atria i Sverige där vi även i framtiden kommer att kunna möta våra kunders krav, säger Jarmo Lindholm, vice vd för Atria Sverige i en kommentar.

Flytten kommer att vara färdig tidigast 2023 och fram tills dess kommer produktionen att fortsätta som vanligt. Flytten samt nyinvestering i maskineri i Sköllersta beräknas kosta cirka 300 miljoner kronor och beräknas ge besparingar på 35 miljoner kronor årligen för Atria.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11