23948sdkhjf

Resultattapp för Kopparbergs

Bryggeriet Kopparbergs redovisar ett resultat efter skatt på 31,2 miljoner kronor för det första kvartalet 2021 (37,0). Resultatet per aktie uppgick till 1:51 kronor (1:80).

Nettoomsättningen uppgick till 328 miljoner kronor (373).

Resultat före avskrivningar blev 59,8 miljoner kronor (67,4) och rörelseresultatet uppgick till 42,0 miljoner kronor (48,9). Resultatet före skatt blev 41,6 miljoner kronor (50,0).

"Försäljningsnedgången hänför sig främst till att vi inte kunnat leverera till våra viktiga turistmarknader med anledning av de fortsatt hårda restriktioner som råder i dessa länder på grund av covid-19. I länder så som Spanien, Cypern och Grekland har försäljningen således inte haft möjlighet att komma igång som förväntat", skriver vd Peter Bronsman i delårsrapporten.

I Kopparbergs viktigaste exportmarknad har bolaget fortsatt att fokusera på cider- och spritprodukter och försäljningen av dessa har gått planenligt, enligt vd.

"På den brittiska marknaden har vi ökat vår totala försäljning med 1 procent, vilket är mycket bra med hänsyn till de tuffa restriktioner som drabbat framförallt pubar och restauranger", skriver Peter Bronsman.

På den svenska marknaden och den försäljning som sker via Systembolaget, ligger Kopparbergs cider- och ölförsäljning i linje med föregående år.

"Inom pub- och restaurangsegmentet är det fortfarande restriktioner och där kommer det inte återgå till det normala förrän det släpps på dessa", skriver vd.

Kopparbergs fokus framöver kommer att ligga på att utveckla bolagets cider- och spritprodukter, skriver Peter Bronsman.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063