23948sdkhjf

Pågen bygger nytt bageri på ny ort

Bygger nytt i Landskrona.

Nu står det klart att Pågen har för avsikt att expandera med ett helt nytt bageri på en helt ny ort. Utöver tillverkningen i Malmö och Göteborg kommer ett nytt bageri att anläggas i Landskrona. De tidigare planerna på en utbyggnad av bageriet i Malmö läggs därmed på hyllan.

– Givet förutsättningarna på våra befintliga bageriorter - Malmö och Göteborg – med ändrade förutsättningar såsom detaljplansändring med bostäder intill bageriet i Göteborg och villkor för en utbyggnad i Malmö, så har vi fått behov av att titta på fler lösningar för att kunna säkra vår framtid, säger Anders Carlsson Jerndal, vd på Pågen i en kommentar.

Processen med bygglovsansökan och liknande processer beräknas ta åtminstone ett år i anspråk och när byggandet och slutdatum blir är för tidigt att säga i nuläget. Det samma gäller för kostnaderna för den nya investeringen.

Då Pågen både har produktion och huvudkontor  i Malmö samt en stor del av spannmålet till produktionen kommer från Skåne föll det sig naturligt att anlägga det nya bageriet i Landskrona. Den nya anläggningen beräknas skapa ett hundratal nya arbetstillfällen.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109