23948sdkhjf

Efter kycklingskandalen: Han tar över på Scandi Standard

Tar över efter Leif Bergvall Hansen.

Otto Drakenberg har utsetts till tillfällig vd och koncernchef för Scandi Standard och ersätter därmed Leif Bergvall Hansen som får lämna sin befattning med omedelbar verkan. Detta efter att företaget skakats av en skandal där ett flertal kycklingar ska ha skållats levande.

Otto Drakenberg har lång erfarenhet från näringslivet och har tidigare innehaft ett flertal olika interimsuppdrag för företag som Twilfit, Selecta och Svegro men även varit vd för Carlsberg, Moment Group och Arcusgruppen. Otto Drakenberg är även styrelseordförande för Svegro och Spendrups.

– Vi behöver stärka ledarskapet på koncernnivå för att påskynda ett antal processer i bolaget. Otto Drakenberg kommer inledningsvis att fokusera på den uppkomna situationen inom kycklingproduktionen i Scandi Standards svenska verksamhet Kronfågel, samt arbeta för att hitta en hållbar långsiktig lösning för den danska verksamheten inom Ready-to-cook. Genom denna åtgärd sätter vi extra kraft bakom vårt löfte att uppfylla bolagets högt ställda krav på djuromsorg och livsmedelssäkerhet så att alla ska kunna känna sig trygga med våra produkter, säger Johan Bygge, styrelseordförande för Scandi Standard i en kommentar

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11