23948sdkhjf

Byter till 100 procent återvunnen plast

Aqua d’Or, ett varumärke inom Danone, går över till 100 % återvunnen plast i alla sina flaskor för sitt mineralvatten, kolsyrade alternativ och Ice Tea.

Det första steget togs i april 2019 då Aqua d’Or, som ett av de första varumärken i Sverige, lanserade sin dryck i en flaska av 100 procent återvunnen plast. Från och med i maj i år är alla drycker som tappas på flaska vid källan i Danmark buteljerade i flaskor av helt återvunnen plast.

– Vi vill ge konsumenter möjligheten att välja mer hållbara alternativ. Detta är den enda riktningen framåt för vår bransch och för oss som företag, säger Line Jørgensen, Marknadschef Aqua d’Or.

Svenska konsumenter är generellt sett intresserade av hållbara alternativ när det kommer till mat- och dryckesförpackningar. En studie från Håll Sverige Rent visar att 80 procent av svenskar vill ha möjlighet att sortera sina mat- och dryckesförpackningar on the go. Detta återspeglas också i svenskarnas pantvanor där återvinningen uppgick till 86 procent förra året.

Med skiftet till enbart 100 procent återvunnen plast i sina flaskor är Aqua d’Or ett av dryckesföretagen med högst andel återvunnen plast i sin varumärkesportfölj. Jämfört med 2018, medför detta att Aqua d’Or undviker att sätta minst 142 ton ny plast på marknaden varje år.

– Arbetet slutar inte här. Vi vill fortsätta att utmana och vara ledande inom hållbarhet och återvinning, säger Line Jørgensen.

 

Om Aqua d’OR

Aqua d'Or Mineral Water A / S grundades 1987 och ägs sedan 2015 av Danone, ett av världens ledande livsmedelsföretag. Aqua d'Or är den enda danska producenten av naturligt mineralvatten, där tappning av flaskor och burkar sker direkt vid källan, dvs utan transport mellan källa och tappning.

Företaget marknadsför vatten i sina egna varumärken Aqua d'Or, Klar och Denice. Dessutom levererar företaget produkter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland och Kina.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078