23948sdkhjf

Tre små leverantörer i samarbete med Lidl

Kling Glass, Östgötasvamp och Mjälloms Tunnbröd tar plats på den rikstäckande kedjan.

För att hjälpa svenska producenter under corona-pandemin inrättade flera av de stora svenska dagligvarukedjorna särskilda "snabbspår". En av dessa var Lidl som knutit till sig ett antal leverantörer sedan dess och som nu också startar samarbete med Kling Glass, Östgötasvamp och Mjälloms Tunnbröd.

– Vi är stolta över att ständigt utöka vårt sortiment av mat från små, svenska leverantörer. Vi vet att det uppskattas av våra kunder. Hittills har vi sålt över 3,3 miljoner varor inom ramen för vårt projekt som syftar till att stötta svenska leverantörer, säger Peter Kebrič, Inköpsdirektör, Lidl Sverige i en kommentar.

Klings Glass har varit verksamma på Västgötaslätten sedan 50-talet och Mjälloms Tunnbröd från Ullånger på Höga Kusten har bakat bröd enligt originalrecept i snart 100 år.

– Utan samarbetet med Lidl så hade det varit en tuffare utmaning för oss att fortsätta att utveckla hantverket och företaget som min farmor startade 1923, säger Torbjörn Ullsten, vd på Mjälloms Tunnbröd.

Östgötasvamp är en snabbt växande uppstickare som startade 2014 av fyra ingenjörer med bakrund i Iran som träffades på Linköpings Universitet. De har även tidigare funnits i Lidls sortiment.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109