23948sdkhjf

Jordbruksverket vill stärka primärproducenter

Jordbruksverket vill stödja ideér som primärproducenter har som ligger i ett tidigt stadium och utlyser därför 15 miljoner kronor i stöd. Projektet som ska föras mellan minst två organisationer är tänkt plocka upp ideér som kommit fram genom forskning eller rådgivningsorganisationer men som ännu inte undersökts vara genomförbar i praktiken.

– Inom innovationsstödet som finns hos Jordbruksverket ser vi ofta ansökningar som bygger på en bra idé, men man vet inte om den fungerar i praktiken. Med denna utlysning hoppas vi kunna fånga upp dessa idéer som kan ta nästa kliv mot förverkligande. Det är inte meningen att man i projekten ska ta fram en färdig säljbar produkt eller tjänst och ha en tydlig plan för marknadsinträdet, vilka är krav inom innovationsstödet, säger Lina Edvardsson, Jordbruksverket i en kommentar.

För de ideér som visar sig genomförbara finns det möjligheter att få ytterligare stöd bland annat genom innovationsstödet. De producenter som är intresserade av att delta kan ansöka fram till den 14 oktober och projektet kan pågå fram till den 5 april 2025.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094