23948sdkhjf

Tempcon köper Widriksson Logistik

Widriksson levererar åt bland annat Coop.

Tempcon växer med två stora affärer den senaste månaden. Nu meddelar företaget att man förvärvar en av de stora sista milen-aktörerna, Widriksson Logistik.

Widriksson distribuerar bland annat matkassar till Coops onlinekunder som bor i Storstockholm, Mälardalen och Göteborg. Företagets verksamhet startade 1953 med ett fordon av modellen Fargo och har under åren utvecklats till att idag omfatta 120 fordon och cirka 250 anställda med en omsättning på runt 250 miljoner kronor. Huvudkontoret ligger i Stockholm med en del av verksamheten lokaliserad till Göteborg.

– Tempcon är idag Sveriges ledande aktör vad gäller tempererade transporter och genom förvärvet av Widriksson stärker vi den positionen ytterligare i flödet från producent till konsument, säger Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group.

– Widrikssons har vuxit till att bli en av de absolut ledande aktörerna inom last mile och har också en lång erfarenhet och djup kunskap inom planering och IT-logistik. Företaget ligger i framkant när det gäller hållbarhet och digital utveckling vilket tillför viktig kompetens till koncernen.

– Genom att bli en del av Tempcon får Widriksson en stark ägare med bred erfarenhet att hantera krävande logistikflöden. Samtidigt får vi möjligheten att i snabb takt öka vår geografiska täckning och vi kan behålla och utveckla vårt varumärke, lokala närvaro, medarbetare och kundrelationer. Detta är ett passande nästa steg i Widrikssons utveckling, säger Johan Nyblom, vd på Widriksson Logistik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109