23948sdkhjf

Beyond Meats vd vill ha skatt för köttätande

Ethan Brow, vd för världens största växtbaserade "köttföretag" Beyond Meat, har i en intervju med BBC uttryckt stöd för idén om att beskatta aktiviteter som orsakar skadliga effekter för samhället. Av dessa anser han köttätande vara en sådan aktivitet.

Ethan Brown menar att en köttskatt skulle hjälpa tillväxtmarknader att investera mer i plantbaserade protein och att konsumenterna redan nu väljer att äta mindre mängder kött.

– Om du tittar på den konsumentdata som vi har så ser vi att 93 procent av dem som lägger Beyond-burgare i sina shoppingvagnar också stoppar ner djurprotein, säger han till BBC.
Den största utmaningen för växtbaserat kött enligt honom just nu är priset, vilket han tror kommer att minska med tiden, särskilt genom samarbeten med stora kedjor som McDonalds och Yum brands.

Kritiker menar att en köttskatt skulle leda till ökande levnadskostnader och i en ny studie från University of Bristol skulle nackdelarna med en köttskatt inte vägas upp tillräckligt av fördelarna för framförallt klimatet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109