23948sdkhjf

Nu lanserars återvunnen vinflaska i glas

Vinimportföretaget Hermansson & Co lanserar en helt ny sorts glasflaska på den svenska marknaden som till 75 procent är tillverkad av återvunnet glas.

Den återvunna flaskan är bättre för klimatet då produktionsspillet minskar med upp till 25 procent. Flaskorna får därför också ett unikt utseende med små färgvariationer i glaset och luftbubblor som ger flaska en vågig textur, vilket inte påverkar kvaliteten.

– Just på grund av att flaskorna tillverkas till majoriteten av återvunnet glas så gör det även att ingen flaska ser exakt likadan ut, utan alla får ett unikt utseende, säger Malin Lindberg, Senior Brand Manager på Hermansson & Co i en kommentar.

Den nya flaskan lanseras nu i augusti i samarbete med en spansk vinproducent. Med tiden hoppas man även kunna göra flaska ännu mer klimatvänlig.

– Med vår egen innovationsteknik räknar vi med att inom det närmaste året kunna öka graden av återvunnet glas i den här flasktypen till hela 96 procent, säger Christopher Heirwegh, General Manager Barcelona Brands i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125