23948sdkhjf

Greenfood köper Lundgrens primörer

Lundgrens primörer köps av Greenfood som med förvärvet av den västkustbaserade frukt- och gröntspecialisten blir en rikstäckande leverantör.

– Vi utökar kvalitetssortimentet ytterligare och gör deras varor tillgängliga till kunder och konsumenter runt om i Sverige, säger Ted Stenshed, vd för affärsområdet Greenfood Fresh Produce.

Greenfood är redan en av norra Europas största aktörer inom färsk hälsosam mat och har växt kraftigt de senate åren. Inom ramen för affärsområdet Greenfood Fresh Produce är bolaget en ledande leverantör av frukt och grönt på den skandinaviska marknaden. Genom att förvärva 100 procent av Lundgrens ökar omsättningen med närmare 90 miljoner.

– Lundgrens primörer delar vår ambition; att erbjuda svenska handlare och konsumenter det absolut bästa inom frukt och grönt. Genom förvärvet får våra butikskunder tillgång till de bästa premiumodlarna runt om i världen, samtidigt som konsumenter får tillgång till kvalitetsfrukt från varumärken som Bollo och Uvasdoce, säger Ted Stenshed, vd för affärsområdet Greenfood Fresh Produce.

Mats Lundgren är grundare och vd för Kungälvsföretaget. Han kommer att stanna kvar inom Greenfood-koncernen även när köpet är klart. 

– Smak och kvalitet är allt när det kommer till frukt och grönt. Smakar produkterna bättre, leder det till fler återköp och ökad konsumtion av hälsosam mat. Genom Greenfoods säljstyrka och räckvidd kan vi nu inspirera fler butiker att utöka sitt sortiment av riktigt goda frukter och grönsaker, säger Mats Lundgren, vd på Lundgrens primörer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141