23948sdkhjf

Ett år efter branden – Polarbröd tillbaka på rekordtid

Den 23 augusti 2020 hände det som inte fick hända då Polarbröds anläggning i Älvsbyn började brinna. Dagen efter var det bara aska kvar. 

Efter ett års intensivt arbete med smarta lösningar är Polarbröd på god väg att resa sig helt ur ruinerna och snart kommer de första brödkakorna att lämna fabriken i Älvsbyn igen. Dessutom tidigare än väntat.

Det var otroligt dramatiska dygn och sen dess har det varit en kamp för att komma tillbaka. Många branschexperter sa att det skulle ta minst två år att bygga upp igen och det var också vad vi först trodde . Men nu i slutet av oktober kommer de första bröden att lämna bageriet i Älvsbyn och i början av 2022 beräknar vi med att produktionen i Älvsbyn  och Bredbyn kan täcka 90-95 procent av våra huvudmarknader igen, säger Anders E Johansson, vd på Polarbröd till Food Supply.

Den nya anläggningen kommer att ha den senaste tekniken med omfattande robotisering - och så klart det allra senaste inom brandskydd.

Vi jobbade redan innan branden systematiskt med brandskydd och bageriet var godkänt enligt alla regler. Nu har vi såklart tagit chansen och se över de delarna extra mycket. Det blir ett starkare brandskydd och sannolikt Europas modernaste bageri, samtidigt som vi adderar fler nya hållbarhetssatsningar, säger Anders E Johansson.

Anders E Johansson är tacksam för allt det hjälp och stöd som de fått under perioden, inte minst för det samarbete som inleddes med Dafgårds och Omne Bröd. Även personalens insatser har varit ovärderliga där bland annat veckopendling 40 mil mellan Älvsbyn och Bredbyn varit något som gjort att många kunnat fortsätta jobba under krisåret.

– Som en del i vårat återtåg har vi investerat i Bredbyn utanför Örnsköldsvik. Efter bara några dagar var vi igång med produktionen och vi har nu investerat totalt 84 miljoner där. Det har varit motorn som hållit igång Polarbröd under den här perioden, säger Anders E Johansson,

I början av 2022 är vi klara med etapp 1 i Älvsbyn och just nu projekterar vi för etapp 2 där vi förväntar oss att ta beslut om det under 2022. Vi hade förut tre linjer och nu är det en. Vi har medvetet lämnat plats för fler bagerilinjer och det ingår i våra planer att expandera vidare, säger Anders E Johansson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078