23948sdkhjf

Midsona tar in 500 miljoner i nyemission

Midsona har efter bemyndigande från årsstämman beslutad om en riktad nyemission som förväntas tillföra bolaget cirka 500 miljoner kronor före kostnader.

Transaktionen var övertecknad och ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare, inklusive största aktieägaren Stena Adactum och andra större aktieägare i Midsona, deltog i transaktionen.

– Vi är glada över att kunna genomföra denna nyemission på ett framgångsrikt sätt och att se ett så stort intresse och deltagande från ansedda institutionella investerare inklusive Stena Adactum. Midsona har haft en betydande roll i konsolideringen av den nordiska marknaden. Med det tillförda kapitalet stärker vi våra möjligheter ytterligare att göra fördelaktiga förvärv och fortsätta att vara drivande i konsolideringen av de övriga europeiska marknaderna, säger vd  för Midsona, Peter Åsberg i en kommentar.

Det nya kapitalet ska användas till att stärka Midsonas finansiella position, öka deras finansiella flexibilitet samt kunna användas vid eventuella uppköp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125