23948sdkhjf

Hon tar över Dagabs externa affärer

Dorothea Lüftner har utsetts till ny affärsområdeschef för Dagab externa affärer. Hon har varit anställd inom Dagab sedan 2004 och kommer senast från rollen som kategoriområdeschef för non-food inom affärsområde märkesvaror och affäranalys.

Hon efterträder Hans Bax, som sedan våren 2020 varit tillförordnad chef, och som nu återgår till tjänsten som affärsområdeschef för egna affärer i Dagab.

Dagab externa affärer (DEX), är Axfoods kategori- och logistikpartner för servicehandeln, kedjedrivna trafikbutiker och drivmedelsbolag samt mindre livsmedelsbutiker.

– Jag är väldigt glad att Dorothea tackat ja till rollen som affärsområdeschef för Dagab externa affärer och ser fram emot att välkomna henne till vår företagsledning. Hon är en mycket meriterad och uppskattad ledare med ett starkt kundfokus, och hon kommer att bidra till DEX fortsatta utveckling. Jag vill samtidigt passa på och rikta ett stort tack till Hans Bax som har gjort ett fantastiskt jobb som tillförordnad affärsområdeschef, säger Nicholas Pettersson, vd Dagab, i en kommentar.

– Det ska bli otroligt roligt att få bidra till den externa affärens fortsatta tillväxt. Hans Bax och teamet har lagt en väldigt bra grund det senaste året och jag hoppas att jag med min bakgrund kan fortsätta att utveckla vårt arbetssätt för ett ännu starkare kunderbjudande, säger Dorothea Lüftner om sin nya roll.

Dorothea Lüftner tillträder sin nya roll den 1 oktober, och kommer att ingå i Dagabs företagsledning.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094