23948sdkhjf

Norges Sjömatråd omorganiserar – hon blir ansvarig för Sverige

Charlotte Rapp ersätter Sigmund Bjørgo som fiskeriutsänd i Sverige.

Som Fri Köpenskap tidigare berättat sker en omorganisation hos Norges Sjömatråd. Trym Eidem Gundersen som tidigare varit fiskeriutsänd i Italien samt vd för Salmon Brands har rekryterats som ny direktör och ska leda det nordiska teamet.

Fiskeriutsänd i Sverige blir Charlotte Rapp som har erfarenheter från flera kända internationella varumärken inom dagligvaruhandeln. Hon ersätter Sigmund Bjørgo som efter tio år på posten i juni valde att gå till den norska mejerikoncernen Tine.

Det är med stort nöje som vi välkomnar Charlotte Rapp. Jag är övertygad om att hon kommer att bidra mycket positivt både till det goda arbete som har gjorts i Sverige de senaste åren och mot resten av det nordiska teamet och sjömatsbranschen, säger Trym Eidem Gundersen.

Charlotte Rapp kommer närmast från tjänsten som Country Marketing Portofolio och konceptchef på Paulig, där hon har ansvarat för hela den externa portföljen för Santa Maria, Risenta och Gold & Green. Hon har tidigare erfarenhet från Coca-Cola Norge och Sverige, där hon har haft produktansvar för bland annat Coke TM och Coke Energy.

Jag är mycket tacksam och ödmjuk över att få detta förtroende från Sjömatrådet, och ser mycket fram emot att få vara en del av teamet. Efter att ha jobbat i flera år med dagligvaror i både Norge och Sverige känner jag branschen och marknaden väl och hoppas kunna bidra positivt till det goda arbete som redan har gjorts i Sverige och fortsätta arbeta för att öka konsumtion av norsk fisk och skaldjur i Sverige, säger Charlotte Rapp.

Även på den norska marknaden har en ny representant rekryterats. Victoria Braathen har sedan 2016 haft olika internationellt inriktade positioner i Norges Sjömatråd. Senast har hon varit fiskeriutsänd i Kina.

Jag är väldigt glad över att ha Victoria Braathen i det nordiska laget. Hon har gjort ett strålande jobb som fiskeriutsänd i Kina och hennes personliga kvalifikationer kommer att vara värdefulla i arbetet med att vända den negativa sjömatskonsumtionen i Norge, säger Trym Eidem Gundersen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109