23948sdkhjf

Nicks tar in 850 miljoner – backas av Kinnevik

Snacks- och glassbolaget Nicks som specialiserat sig på mer hälsosamma produkter vill växa och har därför tagit in 100 miljoner dollar, cirka 854 miljoner svenska kronor, i en global serie c-runda.

I finansieringsrundan ingår bland annat Kinnevik, Ambrosia Investments och Temasek. Även Gullspång Invest som varit med tidigare som investerare i Nicks deltar även nu.

– Vi är väldigt stolta och glada över att våra investerare fortsätter att tro på vår ambition om att göra världen till en mer lustfylld och hälsosam plats genom innovativa produkter. Vi vill fortsätta revolutionera snacksmarknaden med hjälp av denna investering, säger Stefan Lagerqvist, vd på Nick’s i en kommentar.

Det nya kapitalet ska främst användas till att stärka Nicks tillväxt på de nordamerikanska och europeiska marknaderna.

När vi tittar på potentiella matinvesteringar letar vi efter företag som bemöter och drar nytta av medvindarna inom konsumtionsmönster, vikten av hälsa såväl som hållbarhet. Nick’s passar väl in i dessa områden och vi har imponerats av den starka utvecklingen i USA och Europa. Vi ser fram emot att vara en del av deras resa för att bygga ett globalt varumärke, säger Magnus Jakobson, Investment Director på Kinnevik i en kommentar.

Nicks produktutbud ska dessutom utökas varpå R&D-investeringar kommer att vara fortsatt viktiga och kapitalet kommer även att behövas för fler marknadsaktiviteter samt rekrytering av nyckelkompetens. Nicks har även som mål att fördubbla antalet butiker där deras produkter säljs.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11