23948sdkhjf

Lyckegård tar in kapital för börsnotering

Får tillskott inför lansering på First North.

Lyckegård Group som bland annat utvecklar och säljer mekaniska lösningar för hantering av ogräsproblem i främst spannmålsodling men även andra tjänster och produkter för jordbrukare har planer på att noteras på First North under 2022.

För att kunna göra det har First Venture Sweden nu utfärdat ett brygglån till Lyckegård om cirka 3,5 miljoner kronor. Lånet är avsett att till en premie, omvandlas till aktier i Lyckegård i samband med den nyemission som Lyckegård planerar att genomföra inför noteringen. 

First Venture även förbundit sig att teckna aktier i Lyckegårds planerade nyemission. First Ventures totala investering i Lyckegård uppgår, efter omvandling av bryggfinansiering och teckning av aktier, till cirka 5 miljoner kronor

Vi är jätteglada att First Venture valt att investera i Lyckegård och långsiktigt vill vara med och stödja vår tillväxtresa. Vi har precis avslutat finansieringsrundan och vi förbereder nu bolaget för att noteras under Q1 nästa år och att redan nu få in First Venture som långsiktig ägare känns väldigt positivt, säger Christian Bjärntoft vd på Lyckegård Group i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109