23948sdkhjf

Lyckegård förvärvar bevattningsföretag för 35 miljoner

Lyckegård Group förvärvar Östorps Bevattning i Laholm för en köpeskilling om totalt 35 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Östorps marknadsför och säljer projekt med egenutvecklade produkter inom bevattning. Östorps omsättning 2021 uppgick till 44,2 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 5,2 miljoner och en rörelsemarginal på 12 procent.

Östorps är ett skuldfritt företag och har under perioden 2017-2021 haft en årlig genomsnittlig omsättningstillväxt (CAGR) på 17 procent med en genomsnittlig rörelsemarginal på 11 procent. För 2022 beräknas rörelseresultatet bli i linje med föregående års resultat.

Köpeskillingen betalas i form av kontanter om 30 miljoner kronor samt revers på 5 miljoner. Reversen kvittas mot aktier i Lyckegård till samma teckningskurs som i den planerade riktade nyemissionen. Tillträde beräknas att ske senast 1 november och på tillträdesdagen förväntas Östorps ha en kassa på cirka 7-10 miljoner kronor.

Förvärvet kommer att finansieras genom en riktad nyemission av aktier i Lyckegård samt kreditfaciliteter. Lyckegård kommer att informera när finansieringen av förvärvet av Östorps är slutförd med investerare och kreditinstitut. Förvärvet är villkorat av att Lyckegård erhåller erforderlig finansiering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lantmännen förvärvar skånsk lantbruksverksamhet
Max tar COO och vice vd från Yum Brands
Axfood utklassade marknaden – höjer utdelningen
Fågelfjädrar testas för framtidens bioplast
Dagab byter ut 1,4 miljoner träpallar
Vd-byte på Kahls
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.126