23948sdkhjf

Arla stämmer Glada bonden för Boxholmsosten

Anser att det handlar om varumärkesintrång.

För ett tag sedan kontaktades Glada bonden i Boxholm av Arla som ansåg att deras produkter var för lika deras och uppmanade dom då att ändra på sitt varumärke. Det ville inte Glada bonden och därför har Arla nu stämt företaget för varumärkesintrång, skriver ATL.

– För tre veckor sedan talade vi om för Glada bonden att deras produkt liknar vår för mycket och att de måste ändra den. När de inte gjorde det måste vi gå till domstol, säger Erik Bratthall till tidningen.

Glada bonden anser att deras produkt skiljer sig åt i både färg, form och smak men de medger att deras namn liknar Arlas produkt och att Arla har varumärkesskydd för Boxholmsost.

– Men det går att göra undantag. Det vore orimligt om en ost som görs i Boxholm, smakar som den ost som alltid tillverkats i Boxholm och än idag produceras på samma mejeri inte skulle få kallas Boxholmsost, säger Anders Birgersson, vd på Glada bonden till ATL.

Glada bonden beslutade nyligen att ta bort Boxholms kommunvapen från sin förpackning efter beslut från kommunfullmäktige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
När kommer fastsatta korkar på mejeriförpackningar?
Bättre än väntat för Cloetta
Hammars gör sitt första förvärv – köper bryggeri
Stora mängder grödor blir aldrig mat
Trots hinder, industrin vill använda mer bioplast
IVL fortsätter leda arbetet mot matsvinn: Fler tunga samarbetspartners
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.112