23948sdkhjf

Arla stämmer Glada bonden för Boxholmsosten

Anser att det handlar om varumärkesintrång.

För ett tag sedan kontaktades Glada bonden i Boxholm av Arla som ansåg att deras produkter var för lika deras och uppmanade dom då att ändra på sitt varumärke. Det ville inte Glada bonden och därför har Arla nu stämt företaget för varumärkesintrång, skriver ATL.

– För tre veckor sedan talade vi om för Glada bonden att deras produkt liknar vår för mycket och att de måste ändra den. När de inte gjorde det måste vi gå till domstol, säger Erik Bratthall till tidningen.

Glada bonden anser att deras produkt skiljer sig åt i både färg, form och smak men de medger att deras namn liknar Arlas produkt och att Arla har varumärkesskydd för Boxholmsost.

– Men det går att göra undantag. Det vore orimligt om en ost som görs i Boxholm, smakar som den ost som alltid tillverkats i Boxholm och än idag produceras på samma mejeri inte skulle få kallas Boxholmsost, säger Anders Birgersson, vd på Glada bonden till ATL.

Glada bonden beslutade nyligen att ta bort Boxholms kommunvapen från sin förpackning efter beslut från kommunfullmäktige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109