23948sdkhjf

SRS-backar eftertraktat byte för tjuv

En förslagen tjuv stal varubackar av SRS-modell hos Ica Maxi Högskolan i Halmstad och Willys i Kristianstad för ett totalt värde av närmare 187 000 kronor. Mannen har nu åtalats för nio fall av stöld, skriver Hallandsposten. 

Det var i augusti som den 40-årige mannen, hemmahörande i Göteborg, greps med en skåpbil lastad med totalt 176 backar från Ica Maxi Högskolan. Misstankarna väcktes en vecka tidigare när Maxi-butiken blev av med 760 varubackar och personalen var därför på sin vakt. När mannen upptäcktes på övervakningskamerorna larmades polisen och mannen kunde gripas på bar gärning.

Mannen misstänks även för ytterligare sju stölder av SRS-backar. I april i år ska han ha stulit 360 backar och tio halvpallar från Ica Maxi Högskolan. I november 2019 greps han på bar gärning och kunde då kopplas till liknande stölder från en Willys-butik i Kristianstad vid totalt sex tillfällen. Det totala värdet av alla backar och halvpallar som han misstänks ha stulit är 186 989 kronor.

I förhör nekar mannen till samtliga brott utom en av stölderna i Kristianstad. Vid övriga tillfällen, som samtliga har fångats på övervakningsfilm, har han mer eller mindre fantasifulla bortförklaringar. 40-åringen säger också i förhör att han vid ett tillfälle hade tänkt fråga om han fick lov att ta backarna, men då butiken var stängd så fanns det ingen att fråga, så då tog han dem bara, skriver Hallandsposten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078