23948sdkhjf

Mjölkningsrobotar invigdes på Lantmännens försöksgård

Under fredagen invigdes sju nya mjölkningsrobotar från DeLaval på Framtidsgården Viken, Lantmännens egen mjölk- och försöksgård.

För att ligga i framkant var valet med automatisk mjölkning naturligt. Med den här investeringen i sju nya robotar ser vi stora möjligheter att göra fler försök inom foder som ska gagna hela branschen, säger Per Lindahl, styrelseordförande Lantmännen i en kommentar.

Invigningen av den nya utrustningen som nu är i full gång där tal, bandklippning och rundvisning ingick, drog ett 40-tal inbjudna gäster inom branschen. Fokus låg på samarbete mellan olika aktörer för att tillsammans få fram en mer hållbar produktion.

Även om svensk mjölkproduktion redan idag har en ledande position globalt vad det gäller hållbarhet, behöver vi som aktörer i branschen samverka för att nå de utmaningar som ligger framför oss. Detta kommer bland annat att ske genom automatisering, digitalisering och annan ny teknik som ger mjölkproducenten möjligheter att producera mer effektivt. Givetvis med djurvälfärd och klimatpåverkan i första rummet, säger Paul Löfgren, vd och koncernchef på DeLaval.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125