23948sdkhjf

Humble höjer målen och funderar på att byta handelsplats

Humble Group höjer och uppdaterar sina finansiella mål på medellång sikt (2025) igen, mot bakgrund av bolagets starka utveckling under det andra halvåret.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrund är att styrelsen den 10 augusti 2021 höjde det finansiella tillväxtmålet och lönsamhetsmålet.

"Mot bakgrund av en fortsatt stark tillväxt, hög tillgång till attraktiva förvärv samt positivt mottagande från marknaden för nya produkter och varumärken, har styrelsen i dag beslutat att återigen höja det finansiella tillväxtmålet till en nettoomsättning om 16 miljarder kronor samt höja och uppdatera lönsamhetsmålet om ett fast justerat ebitda-mål från 1,5 miljarder kronor till ett fast justerat ebita-mål om 1,9 miljarder kronor", heter det.

Omsättningsmålet omfattar att Humble ska ha en ha en genomsnittlig organisk tillväxt på minst 15 procent per år.

Skälen till de höjda målen är bland annat att Humble förvärvat fler bolag i ett högre tempo än väntat, har haft en stark utveckling sedan den senaste uppdateringen i augusti samt att bolaget ser en fortsatt hög tillväxt och tillgång till attraktiva förvärv.

Humbles övriga finansiella mål på medellång sikt (2025) kvarstår oförändrade och omfattar kapitalstruktur, nettoskuld och utdelningspolicy.

"Med den starka underliggande tillväxten som vi redovisar för det tredje kvartalet, är det naturligt att vi höjer både försäljning- och lönsamhetsmålet, speciellt då vi redan ligger långt före målsättningen som uppdaterades i augusti 2021. Att vi även har så pass bra underliggande kassaflöden, trots att vi i rapporten inte konsoliderat flera av de mest lönsamma förvärven, ger oss utrymme att använda de finansiella instrument och samarbetsavtal med banker på bästa möjliga sätt och minimera utspädning för våra aktieägare under vår tillväxtresa", kommenterar vd Simon Petrén.

Vidare har styrelsen beslutat att inleda processen för att byta redovisningsprinciper från K3 till IFRS och för att byta marknadsplats för Humbles aktie från Nasdaq First North Growth Market till reglerad marknad. Båda bytena beräknas kunna ske under 2023.

Kristine Trapp

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125