23948sdkhjf

Lyxpotatis i låda

Ett alternativ till potatisförpackningar med mindre plast har introducerats av finska Tuorekartano Oy som nyligen lanserade sin specialpotatis i kartongförpackninga

Tuorekartano Oy:s La Ratte-potatis av högsta kvalitet kommer att förpackas i återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara förpackningar. De är tillverkade av lätt och hållbar kartong producerad av Metsä Board, en del av Metsä Group. Kartongen är idealisk för att skydda potatisen från skador och solljus. Den lilla förpackningsstorleken bidrar till att minska matsvinnet.

– Tuorekartano är ett företag som engagerar sig i Agenda 2030 och Commitment 2050 och har satt upp tydliga hållbarhetsmål. Plastfria förpackningar, som La Ratte-kartongerna, är en del av dessa mål. Vi har redan minskat mängden plast i våra förpackningsmaterial med 25 %, säger Kari Kastari, vd för Tuorekartano Oy.

Förpackningen är tillverkad av lätt MetsäBoard Prime FBB EB kartong, som är gjord av rena färska fibrer och lämpar sig för direktkontakt med livsmedel. Kartongens dispersionsbeläggning förbättrar dess fukt- och fettbeständighet och förpackningen kan lätt återvinnas och lämpar sig även för hemkompostering.

– Miljöfrågorna är viktiga för oss och därför förbättrar vi hela tiden vår verksamhet och våra produktionsprocesser för att göra dem mer miljövänliga. Det är därför viktigt att de material vi använder är återvinningsbara och lämpliga för kontakt med livsmedel. Metsä Boards kartong uppfyller våra krav när det gäller miljö liksom utmärkt tryckbarhet, säger Kalle Hurttila, produktionschef på Hurtti-Paino Oy, tillverkaren av La Ratte-förpackningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094