23948sdkhjf

Vertiklaodlare tar steget till kommersiell produktion

Nya ägare ska ta Cromocol vidare.

Det Boråsbaserade vertikalodlingsföretaget Cromocol har förvärvats av Ernströmgruppen och har nu planer på att ta sitt koncept vidare.

Fram tills nu har Cromocol fokuserat på att leverera teknik och utrustning till forskning och har bland annat haft kunder som SLU Sveriges lantbruksuniversitet, Helsingfors Universitet och Swetree. Nu ska företaget även satsa på mer kommersiella produkter.

En av våra anläggningar skulle här i Borås kunna förse alla lokala Ica-butiker med sallad. Det håller inte i framtiden att vi i Sverige fraktar grönsaker från Namibia eller Holland. Beroende på livsmedel så kan vi reducera odlingstiden från 5-7 veckor ned till 2 veckor, säger Andreas Hagberg, partner på Cromocol i en kommentar.

Tillsammans med Elektrokyl Energiteknik i Borås, ett systerbolag inom Ernströmgrupp, ska Cromocol skapa energieffektiva miljöer för inomhusodling med så litet klimatavtryck som möjligt.

Ernströmgruppen består idag av mer än 40 företag med en total omsättning runt 3 miljarder kronor och över 1 100 anställda i Norden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125