23948sdkhjf

AI hjälper Almondy med tårtorna

Ingår samarbete för att bättre prognostisera efterfrågan.

Tårttillverkaren Almondy har inlett ett samarbete med techbolaget Binary Brains för att med hjälp av AI enklare förutse behov och efterfrågan och därmed kunna anpassa sin produktion.

Vi har stora förhoppningar om att vi med hjälp av AI kommer att nå längre med vår prognossäkerhet, vilket är en av våra nyckelprocesser. Vi säljer tårtor till 52 länder världen över och bakar cirka 80 000 tårtor varje dag. Att nå en hög prognossäkerhet är avgörande för att kunna leverera på bästa sätt till alla våra kunder, säger Mikael Niklasson, Business Controller och IT-ansvarig på Almondy i en kommentar.

Binary Brain kommer att via AI-baserade prognosmoduler som integreras i Almondys business intelligence-system bättre förutse svängingar i efterfrågan och därmed kunna planera produktionen bättre.

– Vår roll är att agera den sista Legobiten i deras effektiviseringsarbete av mer träffsäkra prognoser med mindre manuell handpåläggning. Det är spännande att ett företag som Almondy ökar sin digitalisering genom att börja använda sig av AI, och vi ser fram emot att få vara en del av denna utveckling, säger Frida Nilsson, kundansvarig Almondy, Binary Brains.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125