23948sdkhjf

Valios bolag Oddlygood tar in 250 miljoner

Får ny delägare i företagets första finansieringsrunda.

Oddlygood Global som tillverkar växtbaserade havredryck, alternativ ost, och matlagningsprodukter som knoppades av från Valios egna växtbaserade verksamhet har nu genomfört sin första finansieringsrunda.

Rundan innebär att Oddlygood nu får sin första externa finansiär då Mandatum Asset Management valt att investera 25 miljoner euro (256 miljoner svenska kronor).

I Sverige är det fortsättningsvis företaget Valio Sverige som säljer de växtbaserade produkterna under varumärket Valio Oddlygood och här har sortimentet vuxit med 131 procent samtidigt som kategorin havrebaserade mejeriprodukter växt med 12 procent.

– Genom den här finansieringen får vi inte bara kraft att växa internationellt, vi kommer dessutom att kunna öka på tillväxttakten också i Sverige. Efterfrågan på växtbaserat ökar och vi vill driva den marknaden, säger Robert Auselius vd på Valio Sverige i en kommentar.

I och med sin investering blir Mandatum Asset Management minoritetsdelägare i bolaget.

– Förutom att vi investerar deltar vi också i styrelsearbetet och verkar aktivt tillsammans med ledningen. Det är fint att få vara med att göra bolaget till en ännu större internationell framgångssaga, säger direktör Alexander Antas, ansvarig för Private Equity investeringar inom Mandatum Asset Management.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078