23948sdkhjf

Orkla satsar på Paulúns och säljer varumärke

Nästa år kommer livsmedelskoncernen Orkla att satsa ännu mer på sin produktion av granolaprodukter med namnet Paulúns och kommer därför att investera i nya produktionsanläggningar vid sin fabrik i Struer i Danmark.

I samband med detta har koncernen beslutat att sälja varumärket Struer som innehåller en rad frukostprodukter som müsli, ymer-strössel och ölbrödspulver.

Det uppger Orkla i ett pressmeddelande som säger att omstruktureringen beror på en stor tillväxttakt för granolaprodukterna.

Syftet med investeringen är alltså att säkra utrymme och kapacitet för produktion av granola. För att hålla jämna steg med efterfrågan på Paulúns granola måste Orklas satsning säkra både produktion och arbetstillfällen i framtiden, skriver Orkla.

På Struerfabriken ska företagets anställda nu enbart fokusera på att producera granola. Koncernen kommer att installera de nya produktionsanläggningarna våren 2022.

Det är företaget Funkisfood som köper varumäkret Struer från Orkla och de flyttar tillverkningen av ymerströssel med mera till företagets produktionsanläggningar i Skjern. Överlåtelsen börjar gälla den 1 januari

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078