23948sdkhjf

Danone i Norden får B Corp-certifiering

Blir juridiskt skyldiga att överväga mer än ägarnas intressen.

Danones nordiska gren, Danone Nordics, har blivit B Corp-certifierade. Det innebär att till skillnad från andra företag är Danone nu juridiskt skyldiga att överväga konsekvenserna av sin konsekvenser inte bara för ägare och aktieägare utan även för anställda, kunder, samhället, leverantörer och miljön.

Processen för att bli B Corp-certifierad innebär att hela företaget utvärderas grundligt utifrån hela verksamheten och i EU är det bara cirka hälften av de som ansöker som sedan blir certifierade.

– Vi är stolta över att vara ett av de första lokala företagen i Norden tillhörande ett multinationellt företag som certifierats som B Corp. B Corp-certifieringen förstärker Danones mångåriga "dual project"-strategi, vilket gör det möjligt för oss att skapa värde för både aktieägare och samhället, säger Richard Trechman, president för Danone i Norden och Baltikum.

B Corp-certifieringen beviljas av B Lab, en oberoende ideell organisation som kräver en utvärdering vart tredje år för att säkerställa att de certifierade bolagen uppfyller kraven för att behålla certifieringen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094