23948sdkhjf

Krav ställer krav på import

Arbetsvillkorskraven skärps.

Krav införde i början av det nya året nya skärpta villkor för importerade varor som även gäller länder som tidigare varit undantagna från ett system som stärker arbetsförhållanden, däribland USA, Australien och länder i EU.

– Syftet med Kravs skärpta regler är att minska risken för dåliga arbetsförhållanden, oberoende av var i världen livsmedelsproduktionen sker. Oacceptabla arbetsvillkor finns i alla länder, även inom EU och i andra höginkomstländer, säger Åsa Lindeblad, tf affärsområdeschef för livsmedel på Krav i en kommentar.

De skärpta reglerna gäller livsmedel där primärproduktionen har skett i länder inom EU och EES-området samt Schweiz, Storbritannien och Nordirland, USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Japan. Samma grundprinciper gäller nu alla Krav-certifierade livsmedel, oavsett var livsmedlets har odlats, fötts upp och förädlats. Produktionen måste nu leva upp till ILOs kärnkonventioner samt FNs deklaration om mänskliga rättigheter.

– Med de utökade reglerna för bättre arbetsvillkor kommer Krav och Kravs kunder att kunna kommunicera tydligare och trovärdigare när det gäller importerade Krav-märkta livsmedel, säger Åsa Lindeblad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.172