23948sdkhjf

Paulig vill sälja varumärke till Valio

Planerar avyttring av Gold & Green.

Paulig har ingått ett avtal om att sälja varumärket Gold & Green Foods som bland annat står bakom den växtbaserade innovationen Pulled Oats till Valio.

– Vi vet att växtbaserad kost är en växande trend och vi kommer att fortsätta att bidra till denna genom våra produktkategorier Tex Mex, kryddor och snacks. Vi har under åren investerat i den internationella tillväxten av Gold&Green och sortimentet finns för närvarande i 17 länder. Men vi har inte kunnat skala upp verksamheten på ett lönsamt sätt, säger Pauligs koncernchef och vd Rolf Ladau i en kommentar.

I köpet ingår varumärket, immateriella rättigheter samt R&D-funktionen. Gold&Green Foods R&D-team blir en del av Valio från och med den 1 mars 2022.

– Nu välkomnar vi Gold&Greens utvecklingsteam till oss i syfte att nå vårt strategiska mål – att ytterligare stärka vår position på den växande globala marknaden för växtprotein. Tillsammans kommer vi att vidareutveckla innovationerna i Gold&Greens pipeline och fortsätta varumärkets resa, säger Tuomas Salusjärvi, Executive Vice President, Growth Businesses and R&D på Valio.

Avtalet med Valio omfattar inte övrig verksamhet inom Gold&Green Foods och Gold&Green Foods produktionsanläggning i Järvenpää. Paulig kommer att fortsätta Gold&Green Foods nuvarande verksamhet och sälja Gold&Green-produkter till alla marknader under licens från Valio fram till en eventuell avveckling av verksamheten. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Probis vd avgår med omedelbar verkan
Nystartade uppstickaren Nuverica i internationellt samarbete
Extra: Ica lanserar hårt besparingsprogram – 200 tjänster ska bort
Oro för vikande efterfrågan på svenskproducerad mat
Ifrågasatt äggregel slopas – Coop jublar
Probi tar över distributionen av egna varumärket
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.407