23948sdkhjf

Skånemejerier hämtar ny hållbarhetschef från Ikea

Skånemejerier och Ikea byter hållbarhetsexperter med varandra. Jeanette Flodqvist har lämnat Skånemejerier för en tjänst som sustainability development leader på Ikea. Hon efterträds som hållbarhetschef av Camilla Ohlsson som senast kommer från – just det Ikea.

Camilla Ohlsson tillträdde sin nya tjänst som hållbarhetschef på Skånemejerier den 7 mars. Ohlsson är hållbarhetsspecialist med särskilt intresse för och erfarenhet av klimatfrågor och har utöver nästan nio år i olika roller på Ikea lång erfarenhet av hållbar utveckling i konsultföretag och i FN-systemet.

– Hållbar livsmedelsproduktion och det skånska landskapet ligger mig varmt om hjärtat. Skånemejerier är redan långt framme på flera hållbarhetsområden, bland annat med sitt fokus på cirkulär produktion, fossilfria energikällor på produktionsanläggningarna och god djuromsorg. Nu ser jag väldigt mycket fram emot att driva hållbarhetsagendan vidare med mina kollegor på Skånemejerier och inom Lactalis-gruppen, säger Camilla Ohlsson i en kommentar.

I januari 2021 undertecknade Skånemejerier ett åtagande för det globala initiativet Science Based Targets, vilket innebär att företaget ska sätta nya klimatmål under våren 2022.

– Vi har flera viktiga satsningar och utmaningar framför oss, bland annat nya målsättningar och vårt fortsatta arbete för att reducera klimatpåverkan på gård i samarbete med våra mjölkleverantörer. Camillas gedigna erfarenhet inom hållbarhetsområdet kommer väl till pass hos oss på Skånemejerier vars vision är att bli Sveriges mest hållbara mejeri, säger José Antonio Lalanda, vd Skånemejerier.

  Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

  Kommentera en artikel
  Meddela redaktionen
  Utvalda artiklar

  Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

  Sänd till en kollega

  0.125