23948sdkhjf

HSNG planerar flytt

Sport– och hälsobolaget funderar på flytt till Mälardalen.

Health and Sports Nutrition Group (HSNG) har utvärderat alternativen för att bättre kunna växa och har kommit fram till att en flytt av logistikverksamheten från Trollhättan till Mälardalen skulle vara det bästa alternativet.

– För att kunna fortsätta växa behöver vi modernisera och utöka vår logistikkapacitet. Vi har utvärderat flera alternativ och har för avsikt att flytta vår logistikverksamhet till Mälardalen, som är den mest optimala logistikhubben för oss. Tack vare den geografiska placeringen och en modernisering av vår logistiklösning kommer vi att kunna förbättra kundupplevelsen med snabbare leveranser, säger Johan Görgård, vd för HSNG i en kommentar.

HSNG, ett helägt dotterbolag till Orkla Care, har idag cirka 160 medarbetare i Trollhättan och den planerade flytten berör främst de som arbetar inom logistik, produktion och HR. Vissa funktioner, till exempel kundservice, planerar HSNG att ha kvar i Trollhättan.

Samtidigt vill HSNG vara tydliga med att inget slutgiltigt beslut har fattats ännu.

– Det är viktigt att komma ihåg att detta är en intention och inte ett slutgiltigt beslut. Fackliga förhandlingar inleds nu i vilka analysen kommer att beskrivas. Ett eventuellt beslut fattas när förhandlingarna är avslutade, säger Johan Görgård.

Ett sista beslut förväntas tas under våren och själva flytten kommer då att ske i slutet av 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094