23948sdkhjf

Lohilo träffar förlikning med Nick's

Tvisten om avtalsbrott gällande samarbete är nu över.

Lohilo Foods och Luthman Backlund Foods (Nick’s) har nått en förlikning om ett mål där Nick’s betalar ett belopp om 6,25 miljoner kronor mot att Lohilo återkallar sin stämningsansökan.

I juli 2021 lämnade Lohilo Foods in en stämningsansökan mot Nick’s gällande ett samarbetsavtal gällande produktion, försäljning, logistik och distribution från Lohilos sida och marknadsföring och varumärkesbyggande från Nicks.

Enligt Nick’s hade avtalet sagts upp per den 1 januari 2021 och hade från och med mars 2021 slutat leverera enligt avtalet. Lohilo ansåg att det var i strid med avtalet. Nicks’s påstog även att avtalet inte har omfattat försäljning och distribution av en viss produkt.

Enligt Lohilos ursprungliga stämningsansökan låg skadeståndskravet på sammanlagt 23,9 miljoner kronor.

– Jag är nöjd att vi kan lämna detta bakom oss och i stället fokusera på tillväxt och lönsamhet i vår kärnverksamhet” säger Richard Hertvig, vd Lohilo i en kommentar.

Lohilo har den senaste tiden påverkats negativt av både pandemieffekter samt en anställds ekonomiska oegentligheter. Bolaget har även sett tidigare vd Tyrone Andersson och CFO Mats Vikström lämna bolaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14