23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Här var restaurangtappet störst och minst under pandemin

I Stockholmsregionen var innerstadens restauranger de stora förlorarna. Vinnarna finns i de södra förorterna.

Hela 14 miljarder kronor försvann från restaurangbranschen i Stockholmsregionen från 2019 till 2020. Vilka områden som vann respektive förlorade på distansarbetet under pandemin åskådliggörs nu i en färsk rapport från Fastighetsägarna.  

Fastighetsägarna försöker i sin rapport Stadsliv på hemmaplan visa hur stadslivet förändrades under pandemin. En av slutsatserna är att hemarbete gynnar tätbebyggda socioekonomiskt starka närförorter, men rapporten innehåller också intressant omsättningsdata för restaurangbranschen. Ner på på stadsdelsnivå visas vilka krogområden som vunnit och förlorat på de nya samhällsmönster som pandemin var katalysator för.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093