23948sdkhjf

Axfoundation inviger testgård

Se bildspel från Torsåker gård som får tillskott med ny ladugård

Axfoundation har idag invigt en ny testgård på Torsåker gård i Upplands Väsby strax norr om Stockholm.

Här kan vi trycktesta innovationer innan de skalas upp. Vi vill korta vägen mellan hållbara idéer och färdiga lösningar, säger Madeleine Linins Mörner, programansvarig för Framtidens mat på Axfoundation i en kommentar.

Axfoundation har i flera år drivit diverse projekt på Torsåker gård men nu har alltså ladugården på området, byggd på 1700-talet, nyrenoverats och utrustats med fyra testkök och ett bageri. Även åkrar och en experimentträdgård har tillkommit. Ambitionen är att utbyggnaderna ytterligare ska öka takten i inom hållbar livsmedelsinnovation.

Vi stöter ofta på intressanta idéer hos forskare och entreprenörer. Nu när Ladugården är på plats har vi möjlighet att hjälpa fler att ta steget till en storskalig produktion, säger Anna Henning Moberg, ansvarig för projektutveckling och testköksverksamhet vid Torsåker gård.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Carl Eckerdals matpriskritik mot kedjorna – ”Uppvisade ett självskadebeteende”
Urban Deli tar rygg på Axfood – kör hälften vegofärs i köttbullarna
Oatly lanserar Philadelphiautvecklad färskost
Stora framgångar för Sia – alla glassar listade hos Ica
Icabutik plockar bort Marabou – ”Hjälper Putins Ryssland”
Hotellföretaget först med Löfbergs nya förpackningar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125