23948sdkhjf

Humble genomför nyemission

Lämnar även preliminär siffror för första kvartalet.

Humble Group har genomfört en riktad nyemission om 33,1 miljoner aktier till en teckningskurs om 16 kronor per aktie. Bolaget tillförs 530 miljoner kronor. Aktien avslutade torsdagens handel på 16:94 kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen övertecknades av nya och befintliga svenska samt internationella institutionella investerare, däribland Ernström Kapital, som tecknade aktier i nyemissionen motsvarande 200 miljoner kronor.

Ernström Kapital har till följd av investeringen i bolaget uttryckt en önskan om att även nominera en person till Humbles styrelse: Ola Cronholm, Investment Manager i Ernström Kapital. Bolagets valberedning ser positivt på förslaget och avser att föreslå att Ola Cronholm väljs in i Humbles styrelse.

Nettolikviden från nyemissionen ska enligt Humble användas till att finansiera tillträden av kommunicerade förvärv samt att stödja tillväxtinitiativ, samtidigt som bolaget upprätthåller en ändamålsenlig kapitalstruktur, finansiell flexibilitet och risknivå.

Nyemissionen medför en utspädning om cirka 11,6 procent av antalet aktier och röster.

Humble Group har även lämnat preliminära siffror för det första kvartalet 2022 där omsättningen ökade med cirka 27 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.097