23948sdkhjf

Så gick det för High Coast Distillery i första kvartalet

Whiskytillverkaren High Coast Distillery, som noterades på Nasdaq First North i april i år, redovisar ett ebitda-resultat på 1,3 miljoner kronor (1,7) för det första kvartalet 2022.

Periodens resultat blev -0,4 miljoner kronor (0).

Nettoomsättningen uppgick till 8,1 miljoner kronor (8,1).

"Första kvartalet 2022 är i linje med bolagets förväntningar. Trots att första kvartalet 2021 var väldigt starkt når vi samma omsättning. Det något sämre resultatet kan härledas till ökade kostnader för aktiveringar såsom mässor, provningar och events som tidigare inte varit tillåtet under pandemin", skriver bolagets vd Henrik Persson i rapporten.

Produktionstakten är fortfarande 14 batcher i veckan med en årstakt på 280.000 LPA (liter ren alkohol), uppger bolaget.

Besöksverksamheten vid destilleriet i Bjärtrå har under det första kvartalet inbringat cirka 0,5 miljoner kronor och fatförsäljningen till privatpersoner ökade till 2,8 miljoner kronor (1,5), enligt rapporten.

Flaskförsäljningen tappade däremot både i antal sålda flaskor och omsättning, vilket bolaget bland annat hänvisar till en hamstring av Origins-serien under det första kvartalet 2021.

"Många exportmarknader har aviserat ett ökat intresse för att återstarta den av pandemin påtvingade pausen vilket ser bra ut inför kommande kvartal", skriver Henrik Persson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11