23948sdkhjf

Lantmännen och Mycorena inleder samarbete

Ska utveckla nya livsmedel tillsammans.

Lantmännen Cerealia och svampproteinbolaget Mycorena har inlett ett nytt partnerskap för att utveckla nya, hållbara, produkter baserade på mycoprotein.

– Marknaden för alternativa proteinkällor växer snabbt och vi arbetar kontinuerligt för att ta fram hållbart producerade produkter inom området. Tillsammans med Mycorena ser vi möjligheten att utveckla bra mat med god smak och textur, genom en hållbar och resurseffektiv produktionsprocess, säger Maja Påhlman, Head of Innovation & Insights på Lantmännen Cerealia i en kommentar.

De två företagen har tillsammans tagit fram prototyper och kommer nu fortsätta att ta fram nya produkter som baseras på mycoprotein som framställs med hjälp av biprodukter från livsmedelsindustrin.

–Det kommer bli enormt spännande att inleda ett djupare samarbete med Lantmännen Cerealia. De representerar allt vi letar efter i en potentiell partner; deras värdekedja från jord till bord, kunskap, nätverk och välkända varumärken är enormt värdefullt för oss. Att kombinera vårt fokus på innovation med deras långa erfarenhet av avancerad livsmedelstillverkning kommer att göra oss starkare tillsammans, till fördel för de nordiska konsumenterna, säger Ramkumar Nair, Founder & Chief Executive Officer på Mycorena.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Polarbröd varslar 23 tjänster
Köttkonsumtionen ökar – men svenska marknadsandelen sjunker
Efter kurstappet – nu rekommenderas köp av Axfood
Foodtech-bolag tar in 50 miljoner – ska öka expansionstakten
Nu inleds rättegången mot ägaren av uppmärksammad äggård
Han blir ny vd för Polfärskt Bröd – efter ett år på bolaget
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.126