23948sdkhjf

Tetra Pak och Mycorena bygger vegoköttanläggning

Ska bygga fermenteringsanläggning tillsammans i Falkenberg.

Mycorena, som utvecklar och producerar svampprotein, bygger just nu sin första stora fabrik i Falkenberg som ska stå klar senare i år.

Nu står det klart att även Tetra Pak som Mycorena haft ett samarbete med sedan 2019 är med och bygger upp fermenteringsanläggningen i Falkenberg.

Vi är mycket glada över att samarbeta med Mycorena i detta projekt för innovation och utveckling av livsmedelsförsörjningskedjan, och som är i linje med Tetra Paks huvudsakliga mål - att skydda livsmedel, människor och planeten, säger Charles Brand, Executive Vice President för Processing Solutions & Equipment, Tetra Pak i en kommentar.

I en första fas ska fabriken producera en köttersättningsprodukt som ska gå till tillverkning av andra alternativa produkter och planen är att både öka produktionskapaciteten och den geografiska spridningen där Mycorena vill öppna fabriker i Europa och Asien inom en snar framtid.

—Den nya fermenteringsanläggningen är en toppmodern produktionsanläggning vars utformning och verksamhet kommer att byggas ut ytterligare i Sverige och kopieras globalt. För en sådan här ambitiös resa är Tetra Pak den idealiska partnern för oss, inte bara på grund av deras banbrytande expertis inom livsmedelsberedning, utan vi har också en gemensam ambition att utveckla en mer hållbar livsmedelsförsörjning, säger Ramkumar Nair, grundare och vd av Mycorena.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Arla varslar personal efter ”vikande försäljningssiffrorna”
Bönder kritiserar Skånemejerier efter uppmaning om att mjölka mindre
Aroma stänger fabriksförsäljningen men ökar produktionen
Livsmedelsföretagen ute och svingar mot finansministern
Kronfågel, Cloetta och Brödernas med på Lidls prissänkningar
Ica sänker priser på 300 varor
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.127