23948sdkhjf

Vegetariskt alternativ nu även på KFC

Lanserar alternativ till det vita köttet gjort på Quorn men panerat i samma originalrecept.

Kentucky Fried Chicken, KFC, vill också vara med på det vegatariska tåget. Snabbmatskedjan lanserar i veckan en ny produkt, Original Veggie Strips, som ett alternativ till det vita köttet. 

– Vi på KFC Sverige tar nu stora kliv in i den gröna framtiden genom att öka vårt vegetariska utbud rejält. Vi går direkt från det vita köttet till det vegetariska och inleder med vår produkt Original Veggie Strips, för att sedan utöka utbudet ytterligare successivt under kommande år, säger Jesper Hollstrand, marknadschef på KFC Sverige, i en kommentar.

Den nya produkten är gjord av Quorn som paneras i kedjans hemliga Original Recipe-mix bestående av elva olika kryddor och örter. Original Veggie Strips är lakto-ovo-vegetariska och innehåller vegetabilier, mjölkprodukter och även ägg.

Enligt KFC är den nya produkten bara början.

– Vi kommer från och med 2022 att ha som målsättning att öka vår försäljning av vegetariska och växtbaserade protein med 5 procentenheter per år, till att börja med, fortsätter Hollstrand.

Original Veggie Strips lanserades den 22e juni 2022 i alla KFC:s restauranger, som nu är 14 till antalet i Sverige. Efter två öppningar hittills i år har den amerikanska snabbmatskedjan också klart med en etablering i Jönköping i höst. 

Läs mer om: KFC
Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Arla lägger ner mejeri – lokala produkter försvinner
”Om regeringen inte genomför det enkla kommer man då klara det svåra?”
Påläggsbolaget Huj fick lägga ner
Globala matpriser fortsätter att sjunka
Nu slutar Pågen tillverka klassiskt bröd
Tuffa tider – då ökar chipssuget
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.359