23948sdkhjf

Snart gör braxen entré i frysdiskarna

Axfoundations Braxen-projekt är redo för frysdiskarna hos Willys och Hemköp. Det sker i höst i form av en fish cake under Axfoods eget varumärke, Garant.

– Genom att utveckla vårt sortiment med fler varor av grönlistad fisk och hållbart odlade vegetabilier bidrar vi till att minska matens inverkan på såväl klimatet som den biologiska mångfalden, kommenterar Ellinor Puerto, chef för sortimentsutveckling på Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab.

Braxen har länge ansetts vara en så kallad skräpfisk. Men smakmässigt skiljer den sig inte mycket åt från annan, mer populär, fisk. Arbetet med att ta fram braxenfärs har pågått i flera år i ett projekt lett av Axfoundation.

Färsen, från vild fisk fångad i Mälaren och Vänern, serveras redan i skolmatsalar och i restauranger. Axfood-ägda Urban Deli var först ut bland restaurangerna.

Med Garants nya fish cake når braxenfärsen nu också för första gången ut till konsumenter via matbutiker. Den nya produkten uppfyller en rad olika hållbarhetskriterier och bär Från Sverige-märkningen. Utöver braxen innehåller den också baljväxten åkerböna, odlad på Öland och i Kalmartrakten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Arla varslar alla förare i Linköping
Philip Morris avser tvångsinlösa och avnotera Swedish Match
Nystartat färdigrättsföretag förvärvar fabrik
Arla och HK Scan går in som delägare i startupbolag
Ny vd på Urban Deli
Det blir ett magrare julbord i år
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.109