23948sdkhjf

Coop Värmland förvärvar charkföretag

Kommer att flytta verksamheten till delikatessavdelningen på Stora Coop.

Coop Värmland har förvärvat företaget Filé och Deli som specialiserar sig på kött, chark, deli och ost. Företaget har fram tills nu drivits av Pär Lindberg och Tony Lindmark i lokaler på Kasernhöjden i Karlstad men i och med köpet kommer de framöver att driva vidare verksamheten vidare som anställda på Coop samtidigt som de flyttar in på Stora Coop Bergviks delikatessavdelning.

– Förvärvet av Filé och Deli är ett sätt för oss att vidareutveckla en redan mycket uppskattad delikatessavdelning på Stora Coop Bergvik. Den kompetens som nuvarande ägare Pär och Tony besitter skapar möjligheter för oss att skapa en av Sveriges bästa delikatessavdelningar, säger Coop Värmlands vd Anneli Borg Lundgren i en kommentar.

I butiken kommer Filé och Deli även att erbjuda kunderna sitt ”kötthotell” där kunden lämnar in sitt inhandlade nötkött som packas in i naturlig nöttalg för att sedan hängas i speciella kylar för ytterligare förädling och mörning.

–  Med hjälp av kötthotellet kan kunden lämna in sin perfekta inhandlade köttbit och har sedan möjlighet att se hur den förädlas. Det ger oss också möjlighet att skapa kontakt och prata kött med våra kunder. Det nya läget ger oss möjligheter att vidareutveckla detta säger Pär Lindberg på Filé och Deli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078