23948sdkhjf

Värmländska ”superbär” in på Coop

Aroniabär lanseras i Värmland.

Idag, torsdag, lanseras det så kallade superbäret aronia på Stora Coop Bergvik. Aroniabär har mest använts som en prydnadsbuske i Sverige men har på senare år blivit till något av en hälsotrend.

­­­­­Jag har märkt av det ökande intresset så därför föreslog jag att vi skulle kunna erbjuda en lokalproducerad variant här i Värmland och tog därför en dialog med Coop Värmland som nappade direkt. Det här ska bli riktigt spännande, säger Anna Wilén från Ängebäck Trädgård som står för bären i en kommentar.

Aroniabär påminner till både utseende och storlek om blåbär och har länge använts som naturmedicin i Östeuropa och kan odlas under en kort säsong i september och oktober i Värmland.

 – Den beska smaken gifter sig alldeles utmärkt med en söt frukt som man kan äta som fruktsallad, smoothies eller i morgonfilen. Man kan också blanda i bröddegen för ett extra näringsrikt innehåll. Och framförallt kan man göra sin egen superdryck genom att safta aroniabären, säger Mia ”Kock-Mia” Magnusson, matinspiratör på Coop Värmland.

Bären kommer inledningsvis att säljas på Stora Coop Bergvik och på ett antal mindre butiker i Karlstadområdet.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11