23948sdkhjf

Så gick det för Dalsspira i andra kvartalet

Dalsspira Mejeri, som sedan tidigare i somras är under rekonstruktion, hade en nettoomsättning på 6,6 miljoner kronor (6,8) under andra kvartalet, en minskning med 2 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Rörelseresultatet före avskrivningar och räntekostnader uppgick till -1,9 miljoner kronor (-1,1).

Bolaget har vidtagit flera åtgärder för att reducera kostnadsmassan.

"Trots besparingen är burn raten hög för bolaget och i mitten på juni ansökte bolaget om rekonstruktion som en konsekvens av att likviditeten för bolaget minskade hastigare än beräknat. Rekonstruktionen beviljades och gäller för tre månader framöver. Det är styrelsens och huvudägarnas ambition att under rekonstruktionen göra de förändringar som krävs för att bolaget ska komma starkare ur rekonstruktionen och fortsätta bedriva mejeriverksamhet", heter det.

Den 30 juni 2022 uppgick Dalsspiras banktillgodohavanden till 428 tusen kronor (0). Bolaget har räntebärande skulder om 3,8 miljoner kronor (3,6) samt en checkräkningskredit om 2,3 miljoner kronor (2,3) vilken per den 30 juni var nyttjad med 1,9 miljoner kronor (1,7).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Så klarade Skåne-Möllan prisökningarna
Utmanande kvartal för Midsona
AAK vill dubbla rörelseresultatet
Lantmännen förvärvar skånsk lantbruksverksamhet
Max tar COO och vice vd från Yum Brands
Axfood utklassade marknaden – höjer utdelningen
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.125