23948sdkhjf

De fick årets Livsmedelspris – och de blev årets Impact maker

Svenskmärkning tog hem det anrika priset.

Årets vinnare av Livsmedelspriset blev i år Svenskmärkning för att de på ”kort tid ha gjort det enkelt för konsumenter att göra ett medvetet val av svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter”.

Priset som funnits sedan 1964 delades ut av nätverket Livsmedel i fokus under den stora banketten som anordnades i samband med Livsmedelsdagarna i Tylösand den 8 september.

Övriga nominerade till priset var Coop Sverige och Bengt Persson för hans arbete med Food Hills i Bjuv och den svenska proteinfabriken Gropro.

För andra året i rad har även Livsmedel i fokus delat ut priset Årets Impact Maker vilket i år gick till företaget Innoscentia. Priset tilldelas Innoscentia ”för sitt innovativa arbete att utveckla sensorbaserade etiketter för livsmedel”.

– Vi gratulerar Innoscentia och ser fram emot att följa dem framåt säger Elén Faxö, ledamot av styrelsen för Livsmedel i fokus i en kommentar.

Övriga nominerade till priset var Mycorena och Norbite som tillsammans med Innoscentia fick pitcha sin koncept på scen under livsmedelsdagarna för en publik på nästan 300 deltagare

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094