23948sdkhjf

Barnmatsföretaget tar in nya delägare

Har som mål att nå de största europeiska marknaderna 2027.

Barnmatsföretaget Alex&Phil som grundades av makarna Jenny Wessblad Hårdh och Robert Hårdh 2015 och som idag har en omsättning på närmare 30 miljoner kronor har tagit in investmentbolaget JCE och investerare Nicklas Storåker som nya delägare.

– Alex&Phil har bevisat att det går att slå sig in i ett konservativt och prispressat segment dominerat av multi-nationella bolag. De har gjort det med produkter som bidrar positivt till såväl barns kostintag som hållbarhet i stort, säger Sofia Karlsson, Investment Director på JCE i en kommentar.

De nya investerarna möjliggör för bolaget att nu skala upp sin marknadsföring och försäljning samt nå nya marknader. Målet är att 2027 ha expanderat till de största europeiska marknaderna och nå en omsättning på minst 200 miljoner kronor.

– Vi har kommit långt med små resurser men ser nu fram emot att ta ett stort kliv framåt tillsammans med trygga och kompetenta delägare som JCE och Nicklas Storåkers. För oss har det varit viktigt att hitta investerare som tänker långsiktigt och prioriterar hållbarhet på riktigt, både när det gäller synen på tillväxt och affären i sin helhet”, säger Jenny Wessblad Hårdh, vd för Alex&Phil

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11