23948sdkhjf

Rent vatten och fejkfisk kan vinna årets Änglamarkspris

Av tidigare tio nominerade till KF och Coops Änglamarkspris återstår det nu tre nominerade. Juryn har beslutat att Cleansea, Atium och Hooked Foods är de tre som kan ta hem priset i år.

Priset som ska premiera personer, organisationer, eller initiativ som främjat svensk miljö och ekologi kommer i år att gå till antingen Cleansea som rensar hav och kuster från plastskräp, Atium som utvecklar en återanvändningsbar filterteknologi som renar vatten från kvicksilver, eller Hooked Foods som utvecklar och säljer växtbaserade fiskalternativ.

– Vi i juryn för Änglamarkspriset är mycket stolta över årets tre finalister som skapar stor hållbarhetsnytta inom så pass olika områden. Dessutom använder de sig av helt olika lösningar för att bidra till omställningen – med teknisk innovation genom konsumentmakt och som miljörörelse. Det visar att alla lösningar behövs för att möta vår tids utmaningar, säger juryns ordförande Charlotta Szczepanowski, styrelseordförande Vi-skogen, i en kommentar.

Från och med i dag fram till den 6 november kan vem som helst rösta på den de anser bör vinna på Coops hemsida varpå resultatet kommer att viktas mot juryns val 50/50. Den 16 november kommer vinnaren att tillkännages under en ceremoni på Vår Gård i Saltsjöbaden och vinnaren kommer då att, förutom äran, även tilldelas en prissumma om 250 000 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109