23948sdkhjf

Heineken uttrycker oro – då tappar bryggerisektorn

Den danska bryggerikoncernen Carlsbergs aktie sjönk tillbaka med sektorn under onsdagen efter att en av huvudkonkurrenterna bekänt oro över den ekonomiska utvecklingen i världen i samband under morgonen.

Nederländska Heineken ser allt större anledning till försiktighet avseende makroekonomiska prognoser och anledningen är att det nu märks av en vikande konsumtionsefterfrågan, framgår av en uppdatering.

Ölbryggarens så kallade trading update visade en försäljning på 7,8 miljarder euro, vilket är lägre än förväntningarna på 7,9 miljarder euro, enligt konsensusestimat sammanställda av S&P Global Market Intelligence.

Varningen om att konsumtionen viker gavs trots att Heineken noterat en stark återhämtning efter pandemin i Asien- och Stillahavsområdet, vilket bidragit till att prognoserna för helåret hålls oförändrade.

Heinekens aktie handlades ned med omkring 8 procent på Amsterdambörsen under onsdagen, samtidigt som Carlsbergs aktie sjönk med omkring 5 procent. Belgiska Anheuser Busch Inbevs aktie var samtidigt ned med omkring 2 procent medan brittiska Diageo backade 2,6 procent och danska Royal Unibrew 2,1 procent. I Paris var Remy Cointreau ned med 2,6 procent och i Milanö sjönk Campari med 2,2 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lantmännen säljer sin del i Foodhills
Greenfood goes bananas
Kai Gyllström går från Arla till Atria
Vrigstads ostar lever vidare hos Gäsene
Veg of Lund påbörjar produktion i Tyskland
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.109