23948sdkhjf

Rening av hav ledde till vinst av Änglamarkspriset

Vinnare av Änglamarkspriset blev i år företaget Cleansea som arbetar med att städa upp hav och kuster från plastskräp.

– Vi gillar att stötta eldsjälar som tänker hållbart och blir hela tiden inspirerade av alla fantastiska initiativ vi ser. Med Änglamarkspriset vill vi belysa dessa och föra svenska innovatörer mot hållbart nytänkande, säger Charlotta Szczepanowski, ordförande i Änglamarksjuryn och arbetande ordförande i Vi-skogen i en kommentar.

Änglamarkspriset som delas ut årligen av Kooperativa förbundet och Coop fokuserar på ungas initiativ inom miljö och ekologi och vinnaren tas fram via en process där både en jury och folkets röster tillsammans bestämmer vinnaren.

 I år tävlade finalisterna Cleansea, Atium, och Hooked Foods om 250 000 kronor. Vinnaren Cleansea har dessutom lovat att nu plocka ytterligare 2500 kilo plastskräp för att fira vinsten.

– Det arbete CleanSea gör för att förbättra strandmiljön och det marina djurlivet längs våra kuster är ovärderligt och väl värt att premieras. CleanSea har hittat en välfungerande affärsidé där de plockar ett kilo plast för varje sålt CleanSea-armband vilket visar en tydlig miljönytta där många enkelt kan bidra. Detta i kombination med att de erbjuder arbetstillfällen åt personer som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden gör CleanSea till hjältar i dubbel bemärkelse och jag ser fram emot att följa deras fortsatta resa, säger Charlotta Szczepanowski.

Änglamarkspriset delades ut vid en ceremoni på Vår Gård i Saltsjöbaden under onsdagskvällen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11