23948sdkhjf

Tetra Pak låter 250 gå

Tetra Pak i Lund varslar närmare 6 procent av företagets anställda, både konsulter och anställda kommer att beröras
Tetra Pak har idag inlett fackliga förhandlingar om ett program för att minska företagets kostnader vid anläggningen i Lund.
Det är idag inte specificerat hur många anställda och konsulter som kommer att bli berörda av dessa neddragningar, men uppskattningsvis tror man det kommer att handla om ca 250 personer inklusive konsulter. Antalet individer som kommer påverkas bestäms bl a av vilka planerade tillsättningar av tjänster som inte behöver genomföras och andra insatser för att minimera antalet direkt berörda. Den exakta siffran hoppas man kunna redovisa så snart de fackliga förhandlingarna avslutats.

- Vi inleder nu ett intensivt arbete tillsammans med de fackliga organisationerna för att så snart som möjligt kunna bli konkreta kring hur många som blir direkt berörda av de kostnadsbesparingar som vi behöver genomföra, säger Jerry Bengtson, VD vid AB Tetra Pak i Lund i ett pressmeddelande.

Ökad konkurrenskraft
- Dessa neddragningar är en del i ett program som syftar till att omprioritera våra forskningsresurser, förenkla vår organisationsstruktur, generellt minska våra kostnader och investera i åtgärder som gynnar våra kunder, allt för att därigenom stärka vår konkurrenskraft, säger Bengtson.

- Lund har varit hjärtat för Tetra Paks verksamhet sedan företaget grundlades mer än 60 år sedan och Lund kommer fortsatt vara en viktig hörnsten för vår globala verksamhet, avslutar han.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097